Καλή σχολική χρονιά από τη Γαύδο

 

Ξεκινήσαμε τη φετινή σχολική χρονιά από τη μαγική Γαύδο.

Δύο μαθήτριες, ένας μαθητής (ή αλλιώς, ένα άλογο, ένα λιοντάρι κι ένας αετός) και μια πολυμήχανη δασκάλα-διευθύντρια-τεχνικός που μας είχε προσκαλέσει ήδη από πέρσι για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου στο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, τα παιδιά μας αφιέρωσαν χρόνο για να μας μιλήσουν για τα αγαπημένα τους ζώα, αλλά και τα ζώα της περιοχής, αυτά που ζουν κοντά τους, αυτά που φροντίζουν.

Και προβληματιστήκαμε μαζί: Γιατί κάποιοι πετούν (κι εδώ) φόλες; Τι μπορούμε να τους πούμε και με ποιο τρόπο; Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει κτηνίατρος στο νησί; Είναι δυνατόν ένα χτυπημένο ζώο να μην πονάει; Υπάρχουν κάποια ζώα που πονούν και άλλα όχι;

Μαζί μάθαμε και λίγα πράγματα ακόμα για κάποια ζώα που ζουν κοντά μας (κότα, αγελάδα, γουρούνι, χταπόδι) και νομίζουμε ότι τα ξέρουμε, αλλά τελικά έχουμε κι άλλα ακόμα να ανακαλύψουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τη δασκάλα της Γαύδου που μας άνοιξαν το σχολείο τους αλλά κι ένα παράθυρο παραπάνω στη ζωή του νησιού.

Καλό ξεκίνημα σε όλους!

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s