Η αφίσα του 2oυ Νηπιαγωγείου Ν. Μάκρης

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Μάκρης και τις νηπιαγωγούς Ελένη Νταγιαντά και Ειρήνη Μυλωνά που μας έστειλαν την αφίσα που δημιούργησαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Οι φίλοι μας τα ζώα». 

Καλό καλοκαίρι!      

 

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα (4 Οκτωβρίου) υλοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: <<Οι φίλοι μας τα ζώα>>.

Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν αυξημένα δεδομένου ότι τα ζώα είναι ίσως το πιο αγαπημένο θέμα ενασχόλησης των παιδιών σε αυτή την ηλικία. Σκοπός μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά όσον αφορά τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και να αγγίξουμε θέματα όπως τα αδέσποτα, τα ζώα σε αιχμαλωσία και τα ζώα υπό εξαφάνιση.

Ενδεικτικές δραστηριότητες:Φτιάξαμε ατομικές κατασκευές και ομαδικές εργασίες όπως το αλφαβητάρι των ζώων, δικά μας τραγούδια και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μια αφίσα με σκέψεις των παιδιών ποιητικά εκφρασμένες ώστε να μεταδώσουμε μηνύματα για τα δικαιώματα των ζώων στην τοπική κοινωνία.»

(Υπεύθυνη εκπαιδευτικός υλοποίησης του προγράμματος :Νταγιαντά Ελένη)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s