Και φέτος στα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου

Αναδημοσιεύουμε από τη σελίδα του σχολείου. Ευχαριστούμε πολυ΄τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία, και βέβαιa το κτηνιατρείο Καμπουράκη-Βαλυράκη που μας φιλοξένησε και απάντησε στις πολλές, πολλές ερωτήσεις μας.

«Τον Ιανουάριο οι τάξεις Β’ και Ε’ υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου, το οποίο αποτελείται από τρεις φάσεις και συνδέεται με την 4η ενότητα του βιβλίου Γλώσσας της Ε’ τάξης, (Τα ζώα που ζουν κοντά μας) και το 6ο κεφάλαιο του βιβλίου της Μελέτης Περιβάλλοντος της Β’ τάξης (Τα ζώα).


Στις 16/1/2020 οι μαθητές και των δυο τάξεων δέχτηκαν επίσκεψη από την κυρία Μελίτα Λαζαράτου, υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την καλεσμένη και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις ανάγκες των ζώων, οι οποίες όπως διαπίστωσαν δε διαφέρουν σε τίποτα από τις ανάγκες του ανθρώπου. Επίσης, ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις φόλες και το πόσο επικίνδυνες είναι, τόσο για τα αδέσποτα, όσο και για τα κατοικίδια ζώα. Τέλος, πρότειναν τις δικές τους λύσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.


Μία μέρα μετά, στις 17/1/2020, οι δύο τάξεις πραγματοποίησαν επίσκεψη σε κτηνιατρική κλινική των Χανίων. Ενημερώθηκαν για όλες τις απορίες τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτηνιατρείου και κατανόησαν τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Επιπλέον χωρίστηκαν σε ομάδες και σαν άλλοι δημοσιογράφοι ετοίμασαν τις δικές τους ερωτήσεις για την κτηνίατρο. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο πρόσφατα χειρουργημένα γατάκια, αλλά και το πώς λειτουργεί μια ακτινογραφία.


Στην τρίτη φάση του προγράμματος θα υλοποιηθούν εικαστικές δραστηριότητες. Όλα τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό στις δράσεις αυτές.»

Σχολιάστε